Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Europa-Park past controlesysteem aan na klachten over discriminatie en privacyschending

20-08-2021, 16.00 uur

Europa-Park ligt zwaar onder vuur op social media. Een nieuw controlesysteem in de hotels van Europa-Park valt absoluut niet in goede aarde. Hotelgasten kregen afgelopen week gekleurde bandjes die aangeven of een persoon negatief getest, gevaccineerd of hersteld is.

Op die manier kunnen medewerkers snel zien of bezoekers toegang mogen krijgen tot bijvoorbeeld de hotelrestaurants. Europa-Park was zich in eerste instantie van geen kwaad bewust. Op internet zorgde de coronamaatregel echter voor woedende reacties.

Dankzij de bandjes kunnen andere bezoekers namelijk ook precies zien wie wel en wie niet gevaccineerd is. Het zorgde voor een stortvloed aan klachten over discriminatie en privacyschending. De vergelijking met Jodensterren in de Tweede Wereldoorlog was snel gemaakt. Even was Europa-Park zelfs één van de meest besproken onderwerpen op Twitter in Duitsland.

Schandpaal
Na de massale kritiek is het controversiële systeem aangepast. Sinds donderdag hebben alle bandjes dezelfde kleuren. Een woordvoerster laat aan Duitse media weten dat het nooit de bedoeling was om mensen te stigmatiseren of aan de schandpaal te nagelen.

"We zochten gewoon naar de meest praktische oplossing", vertelt ze. "Ook dat hoort bij een crisis: als iets niet optimaal blijkt te werken, proberen we het zo snel mogelijk te veranderen of te verbeteren. Dus dat hebben we gedaan."

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be