Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Dolfinarium

Dierenactivisten stappen naar Reclame Code Commissie vanwege slogan Dolfinarium

18-08-2021, 12.32 uur

Dierenrechtenorganisatie House of Animals dient een klacht in bij de Reclame Code Commissie vanwege de slogan van het Dolfinarium. Het zeedierenpark in Harderwijk hanteert tegenwoordig het motto "Ontdek, Beleef, Bescherm". Volgens de dierenactivisten is dat een misleidende leus.

"Bezoekers leren de dieren niet ontdekken, ze beleven enkel een circusact en leren al helemaal niet de dieren te beschermen, noch beschermt het Dolfinarium zeezoogdieren", laat House of Animals weten.

Volgens oprichtster Karen Soeters strooit het Dolfinarium "zand in de ogen van bezoekers, die doorgaans vanuit onwetendheid leugens geloven zodat ze zich niet schuldig voelen". "De slogan 'Ontdek, Beleef, Bescherm' is leugenachtig." Daarom zou er sprake zijn van misleidende reclame. "En daar dient de Reclame Code Commissie een uitspraak over te doen."

Vertrouwen
Parkmanager Alex Tiebot ziet die uitspraak naar eigen zeggen met vertrouwen tegemoet. Hij benadrukt dat de slogan al jaren gebruikt wordt. "Bezoekers, jong en oud, komen bij ons vaak voor het eerst in contact met de wereld van de zee. Door de dieren van dichtbij te zien en over de dieren te leren, ontstaat er meer begrip voor wilde dieren in de natuur."

Daarom zijn dierentuinen belangrijk voor de maatschappij, vindt Tiebot. "Door bezoekers te leren over de natuur en haar kwetsbaarheid, willen zij die ook beschermen. Nog belangrijker is het feit dat mensen in een dierentuin oog in oog staan met de dieren en daardoor emotioneel worden geraakt, waardoor zij eerder geneigd zijn een bijdrage te leveren aan het behoud van biodiversiteit."

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Dolfinarium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be