Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Man rijdt in op kermisattractie in België: meisje (3) overleden

17-08-2021, 22.03 uurBeeld: kirmesfanmopohl

Op de kermis in het Vlaamse Merchtem is dinsdagmiddag een 3-jarig meisje om het leven gekomen. Ze stond naast de kermisattractie Crazy Polyp toen ze werd aangereden door een auto. De bestuurder, een 65-jarige man, was vermoedelijk onwel geworden. Dat melden Belgische media.

De wagen raakte in eerste instantie de attractie en vervolgens het meisje. Daarna ramde de automobilist enkele geparkeerde auto's, om uiteindelijk enkele honderden meters verderop tot stilstand te komen tegen een gevel.

Tijdens het incident was de Crazy Polyp niet in gebruik. De man achter het stuur moest naar het ziekenhuis worden gebracht. Hij was niet onder invloed van alcohol of drugs. Voor het meisje kwam medische hulp te laat. Een reanimatiepoging van een omstander mocht niet baten.

Geen muziek
Hoe het voorval precies kon gebeuren, wordt nog onderzocht. De kermis, die op 14 augustus begon en tot en met 22 augustus duurt, gaat gewoon door. Wel draait men uit respect voor het slachtoffer vandaag geen muziek. Verder wordt de Crazy Polyp van exploitanten Nicolas Florens en Jerry Middag afgebroken vanwege de ontstane schade.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be