Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Beekse Bergen

Bijzonder: cheetamoeder in Beekse Bergen adopteert drie jongen van een ander

19-08-2021, 11.53 uur | Reacties

Een cheeta heeft voor een bijzonder fenomeen gezorgd in Safaripark Beekse Bergen. Nadat een andere cheeta vanwege haar gezondheid niet meer voor haar jongen kon zorgen, heeft ze de drie welpjes geadopteerd. Daardoor voedt ze nu in totaal zes jonge cheeta's op. "Een unieke gebeurtenis", vertelt een woordvoerster.

De jachtluipaarden Sara en Kate zijn recentelijk bevallen van respectievelijk vier en drie welpjes. Toen de gezondheid van Sara achteruitging, bleek dat ze niet meer voor haar jongen kon zorgen. Eén welpje is uiteindelijk overleden.

Kate beviel een dag later dan Sara. Dierverzorgers hebben vervolgens besloten om de drie jongen van Sara bij het nestje van de andere cheeta te leggen. Dat was spannend, omdat niet zeker was dat Kate de drie nieuwe welpjes zou accepteren.

Wonder
Dat gebeurde wel: een klein wonder. "Dit is echt een bijzondere situatie, die bij ons nog nooit is voorgekomen", vertelt verzorger Mariska Vermij-van Dijk. Kate blijkt ook voor de drie pleegwelpjes een uitstekende moeder. "Zes jongen is wel veel om te voeden, dus we geven ze wat extra voer."

Het gaat om vier mannetjes en twee vrouwtjes. Ze kregen namen die deels gebaseerd werden op Pokémon: Pikachu, Onix, Jynx, Ajabu, Nyah en Bomani. "De zes jonkies en Kate zullen snel hun buitenverblijf gaan ontdekken", aldus de voorlichtster.Meer Beekse Bergen
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be