Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractie- en Vakantiepark Slagharen

Attractiepark Slagharen worstelt met personeelstekort: 'Structureel een uitdaging'

25-08-2021, 11.21 uur

Het vinden van genoeg personeel is ook een enorme uitdaging voor Attractiepark Slagharen. Doordat er te weinig medewerkers beschikbaar zijn, kunnen bepaalde faciliteiten soms niet opengesteld worden. Dat bevestigt een woordvoerster aan Looopings.

Bezoekers moeten er rekening mee houden dat sommige horecapunten en souvenirwinkels in het Overijsselse pretpark gesloten kunnen zijn. "We erkennen structureel een uitdaging als het gaat om inzet van personeel, net als andere parken in de sector en de horecabranche", vertelt de voorlichtster.

Normaal gesproken worden de meeste nieuwe personeelsleden aangenomen in het voorjaar. "Doordat het park een deel van het voorjaar gesloten bleef, zijn er dit jaar veel collega's uitgestroomd naar andere sectoren."

Wervingscampagnes
Er zijn wel nieuwe medewerkers gevonden. "Maar dat is voor bepaalde zomervakantieweken helaas niet afdoende gebleken." Extra wervingscampagnes hebben niet het gewenste effect gehad. "Hierdoor hebben we keuzes moeten maken die je als onderneming liever niet maakt."

Slagharen gaat naar eigen zeggen voor "een zo optimaal mogelijke bezetting", waarbij het kan voorkomen dat een horecalocatie of een winkel gesloten blijft of eerder dichtgaat. "Bij het maken van deze keuzes kijken we altijd hoe we onze gasten een zo'n complete en plezierige dag kunnen bieden."

Vacatures
Ondertussen blijft Slagharen proberen om nieuwe medewerkers te vinden. "Het gaat dan met name om horecapersoneel", weet de woordvoerster. Op de site van het park zijn alle actuele vacatures te vinden.

Eerder kwamen al vergelijkbare verhalen naar buiten over de Efteling, Toverland en Plopsaland. Ook daar moeten eetgelegenheden of attracties regelmatig gesloten blijven in verband met een schrijnend tekort aan personeel.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Attractie- en Vakantiepark Slagharen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be