Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Ouwehands Dierenpark Rhenen

Luchtalarm gaat af in heel Utrecht door mislukte test bij Ouwehands Dierenpark

16-08-2021, 23.55 uur

In de hele provincie Utrecht is maandagochtend rond 11.00 uur het luchtalarm afgegaan. Dat kon gebeuren door een menselijke fout bij een test in Ouwehands Dierenpark. De veiligheidsregio wilde het alarm in de dierentuin in Rhenen controleren.

Er is daar sprake van één paal met een stil alarm. "Dit vanwege de dieren in het park", vertelt een voorlichtster van de veiligheidsregio aan het AD. "Mocht het alarm afgaan in het park, dan loeien de sirenes daar niet, maar krijgen medewerkers een melding. Zij kunnen dan het park tijdig ontruimen. Hiermee worden de dieren zo min mogelijk gestoord of opgejaagd."

Tijdens een test moet een monteur op locatie de gegevens van de paal doorsturen naar de meldkamer. Daar wordt vervolgens één optie aangevinkt zodat het alarm kort afgaat. Een personeelslid in de meldkamer vinkte vanochtend echter álle alarmen in de regio Utrecht aan.

Telefoontjes
Ze waren in de hele omgeving te horen. De politie ontving naar eigen zeggen tientallen telefoontjes van ongeruste inwoners. Op social media liet de veiligheidsregio al snel weten dat er geen gevaar dreigde. "Er is geen incident, u hoeft dus geen actie te ondernemen." De woordvoerster spreekt over een "ongelukkige menselijke fout".Meer Ouwehands Dierenpark Rhenen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be