Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-fansite presenteert documentaire over ontstaan Fata Morgana

21-08-2021, 09.59 uur

Benieuwd naar de ontstaansgeschiedenis van de Efteling-attractie Fata Morgana? Op zondag 3 oktober gaat een nieuwe documentaire in première over de legendarische attractie, met interviews en nooit eerder vertoonde beelden van de bouw. Tickets zijn vanaf vandaag verkrijgbaar.

De bijna twee uur durende video werd geproduceerd door fansite De Vijf Zintuigen, met medewerking van heel veel oud-Efteling-gezichten. Op YouTube is een trailer verschenen. De initiatiefnemers spreken over een "grootse en meeslepende documentaire".

Aan de documentaire is ruim vier jaar gewerkt. Dat leverde heel wat bijzonder materiaal op. Zo zijn er beelden uit het privéarchief van ontwerper Ton van de Ven, die in 2015 overleed. Ook werden ontwerpen en technische manuscripten boven water gehaald.

Kaartjes
Geïnteresseerden kunnen de Fata Morgana-documentaire op 3 oktober bekijken in cultureel centrum De Voorste Venne in Drunen, op zo'n tien minuten rijden van de Efteling. Er wordt gewerkt met coronatoegangsbewijzen, dus bezoekers moeten gevaccineerd, recent hersteld of negatief getest zijn. Er zijn vertoningen om 13.00 en 18.30 uur. Kaartjes, te koop via vijfzintuigen.nl, kosten 12,50 euro.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be