Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Kermisbezoekers hangen vijf minuten op zijn kop in attractie

16-08-2021, 22.00 uur

Enkele bezoekers van de Zuidfoor, de jaarlijkse zomerkermis van Brussel, hebben zondagavond angstige momenten meegemaakt. Tijdens een ritje in de Move-It van exploitant Tommy van Herck viel de machine plotseling stil. Op dat moment hingen de passagiers op zijn kop in de gondel.

De Move-It, gebouwd door de Nederlandse fabrikant KMG, is een molen met 32 zitplaatsen die om drie verschillende assen draait. De inzittenden hebben vijf minuten ondersteboven gehangen voordat de attractie weer op gang kwam, meldt Het Laatste Nieuws.

De bezoekers begonnen te applaudisseren toen dat gebeurde, meldt de eigenaar. Hij benadrukt dat dergelijke incidenten haast nooit voorkomen. Twintig minuten na het voorval kon de thrillride weer opengesteld worden.

140e editie
De 140e editie van de Zuidfoor startte op 17 juli. Het evenement, dat ook wel Foire du Midi wordt genoemd, duurt nog tot en met 22 augustus. Alle bezoekers en medewerkers moeten op het hele terrein mondkapjes dragen.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be