Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen baalt van tiktokker die dieren voert

16-08-2021, 15.32 uur

Safaripark Beekse Bergen is niet blij met een bezoeker die de regels heeft overtreden bij de autosafari. Tess Dost plaatste een filmpje op TikTok waarin te zien is hoe ze pinda's strooit bij de ruitenwissers van haar auto. Op die manier hoopte ze de dieren in het park naar haar wagen te lokken.

De actie had effect: te zien is hoe een kameel en een giraffe van de traktatie smikkelen. "Dachten even slim te zijn met onze pinda's", zo luidt de tekst in de video. "Nu staan we hier al twee uur. Maar wel top uitzicht, dat wel. We hebben de safari weer overleefd."

Een woordvoerster van Beekse Bergen keurt het gedrag af. "Het is gevaarlijk voor de dieren, omdat ze er ziek van kunnen worden", vertelt ze aan Looopings. Alle dieren in het park volgen een specifiek dieet. Daarom is voederen verboden. "Als we het zien, zullen we ertegen optreden."

Geschrokken
Bovendien kunnen auto's beschadigd raken doordat dieren op deze manier uitgelokt worden. De tiktokker is kennelijk geschrokken van de commotie, want ze heeft haar volledige account - inclusief het gewraakte filmpje - inmiddels weggehaald.

Meer Beekse Bergen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be