Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park

Vaccinatie- en testbewijzen worden weer verplicht in Europa-Park

15-08-2021, 13.39 uur

Bezoekers van Europa-Park hebben vanaf maandag 16 augustus weer een test-, herstel- of vaccinatiebewijs nodig om binnen te komen. Er gelden dan aangescherpte coronamaatregelen in de deelstaat Baden-Württemberg. De test- of vaccinatieverplichting is er voor iedereen vanaf 6 jaar.

Nederlanders gebruiken daarvoor de internationale QR-code in hun CoronaCheck-app. Wie nog niet volledig gevaccineerd is, kan het resultaat van een recente antigeentest of PCR-test laten zien. "Deze regel vervalt voor kinderen die kunnen aantonen dat ze schoolgaand zijn", staat op de website van Europa-Park.

Verder moeten bezoekers hun identiteitsbewijs en een ticket op datum kunnen tonen. Wie zich nog moet laten testen, kan dat ter plekke laten doen. De capaciteit is echter zeer beperkt, dus er kunnen lange wachtrijen ontstaan. Het dragen van medische mondkapjes blijft verplicht in overdekte ruimtes.

Rulantica
Europa-Park opende op 21 mei als één van de eerste grote pretparken van Duitsland, inclusief toegangstests. Op 3 juni volgde waterwereld Rulantica. Sinds 28 juni zijn de tests en vaccinatiebewijzen niet meer nodig. Morgen wordt die versoepeling dus weer teruggedraaid.

Meer Europa-Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be