Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Foto's: stukje Disneyland Paris op camping in Friesland

15-08-2021, 14.04 uurBeeld: @comedreamadream

Een camping in Friesland heeft zich duidelijk laten inspireren door Disneyland Paris. In één van de gebouwen van Camping De Holle Poarte, gevestigd in het dorpje Makkum, is een kleine kopie te vinden van The Lucky Nugget Saloon uit Disneyland.

In Frankrijk bevindt The Lucky Nugget Saloon zich in themagebied Frontierland, tussen spookhuis Phantom Manor en mijntrein Big Thunder Mountain. Friesland blijkt al jaren een soort replica te huisvesten, onder dezelfde naam.

De gelijkenissen zijn treffend. Zo werden het lettertype, de bouwstijl en het kleurenschema gekopieerd. Ook zijn de naam en een fictief jaartal op nagenoeg identieke wijze op de gevel geschilderd. De Friese saloon toont wel een ander jaartal: 1851 in plaats van 1858.

Verbaasd
Op social media wordt verbaasd gereageerd op het tafereel. "Even dacht ik dat ik eindelijk terug was in Disneyland Paris", schrijft iemand bij een foto van de façade. "Maar eigenlijk kwam ik deze vreemde kopie tegen bij een lokale camping."

Ook Disney-liefhebbers zijn verrast. "Bizar! Een exacte kopie", is een exemplarische reactie. "De eigenaar zal wel een fan zijn", concludeert een ander. "Wow, hier moet wel op één of andere manier sprake zijn van auteursrechtenschending, toch?", laat een fanpagina weten.Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be