Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto opgedoken van boegbeelden op lift van Vliegende Hollander in de Efteling

16-08-2021, 16.35 uur

De Efteling heeft in het verleden plannen gehad om de lift van De Vliegende Hollander te voorzien van vallende boegbeelden. Foto's van de decorstukken zijn zeldzaam. Via Facebook is nu een nooit eerder vertoonde afbeelding van de boegbeelden opgedoken.

Een oud-medewerker van het attractiepark deelde het plaatje in een besloten Facebook-groep. Te zien is hoe aan beide zijkanten van de lift twee onheilspellende beelden staan, met felgekleurde ogen. Het idee was dat de beelden naar voren zouden klappen zodra de boot zou passeren, voor een dramatisch effect.

De boegbeelden zijn echter al in openingsjaar 2007 verwijderd. "Uiteindelijk zijn er verschillende redenen waarom het effect met de boegbeelden de definitieve uitvoering niet heeft gehaald", vertelt een Efteling-woordvoerder aan Looopings. "Dat zijn technische, maar ook thematische redenen."

Bewaard
De beelden zijn niet vernietigd: ze staan nog ergens in een opslagruimte van de Efteling. "Deze zijn bewaard", bevestigt de voorlichter. Mogelijk komen ze ooit nog eens ergens tevoorschijn. Op dit moment heeft het park er echter geen concrete plannen voor.

De bouw van De Vliegende Hollander werd geplaagd door technische problemen, grotendeels veroorzaakt door de onervaren fabrikant KumbaK. Uiteindelijk moest de opening een jaar uitgesteld worden. Ook daarna bleef de attractie een zorgenkindje, met een hoop storingen en mankementen.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be