Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Loro Parque

Kalf van Dolfinarium-orka Morgan overleden

11-08-2021, 09.17 uur

In het Spaanse dierenpark Loro Parque is een jonge orka overleden. Het gaat om Ula, de dochter van de beroemde orka Morgan. Zij werd in 2010 gered uit de Waddenzee, om vervolgens opgevangen te worden door het Dolfinarium in Harderwijk. Eind 2011 verhuisde ze naar het park op Tenerife.

Hoewel Loro Parque beweerde dat men niet de intentie had om met Morgan te fokken, bleek ze eind 2017 toch zwanger te zijn. In het najaar van 2018 werd dochter Ula geboren. Nu is het dier dood. "Het doet ons enorm veel pijn en verdriet dat we onze geliefde Ula, het kalf van Morgan, hebben verloren", staat in een verklaring op social media.

Dierenverzorgers maakten zich al enkele maanden geleden zorgen over de gezondheid van de jonge orka. Het leek erop dat de situatie zich verbeterd had. "Maar een paar dagen terug merkten we dat ze zich niet goed voelde. We hebben onmiddellijk alle medische procedures gestart."

Autopsie
Dat bleek tevergeefs. "Helaas heeft Ula ons een paar uur geleden verlaten." Autopsie moet uitwijzen waar de orka aan overleden is.

De gebeurtenis is koren op de molen van dierenactivisten, die fel protesteerden toen bleek dat Morgan zwanger was. Ze spanden zelfs een rechtszaak aan omdat Loro Parque zich niet zou houden aan de voorwaarden voor de verhuizing naar Spanje. In 2019 gaf de Raad van State hen ongelijk.Meer Loro Parque
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be