Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris kleedt glasbakken aan als Disney-figuren

10-08-2021, 19.49 uur

Disneyland Paris bepaalt het straatbeeld in zeventien Spaanse steden. Dankzij een samenwerking met recyclebedrijf Ecovidrio werden 120 glasbakken in Spanje getransformeerd tot herkenbare Disney-figuren. 52 daarvan staan er in hoofdstad Madrid.

Zo zijn er bakken aangekleed als rat Remy uit Ratatouille, een alien uit Toy Story en Minnie Mouse. Ook Goofy en Marvel-superheld Hulk kregen een eigen ontwerp. Voor Disneyland Paris is het uiteraard mooie reclame.

Disney spreekt zelf liever over een "unieke bewustwordingscampagne". "In een tijd waarin we meer consumeren, mogen we niet vergeten dat kleine gebaren, zoals elke dag naar de vuilnisbak gaan, helpen in onze strijd tegen klimaatverandering", zegt marketingdirecteur Borja Martiarena van Ecovidrio.

Inspireren
Een Disney-woordvoerster vult aan dat aandacht voor het milieu altijd een speerpunt is geweest voor Walt Disney zelf. "Het is als toonaangevend entertainmentbedrijf onze plicht om de hele maatschappij te inspireren om het juiste te doen, zeker kinderen."

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be