Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Italiaanse pretparken luiden de noodklok: 50 procent minder bezoekers sinds gezondheidspas

10-08-2021, 17.42 uurBeeld: EfremsAdventure

De pretparken in Italië balen stevig dat ze sinds kort moeten werken met een gezondheidspas. Bezoekers worden alleen nog toegelaten op vertoon van een vaccinatie-, immuniteits- of testbewijs. Dat heeft volgens een branchevereniging gezorgd voor een halvering van het bezoekersaantal.

In het eerste weekend dat de gezondheidspas verplicht was, noteerden de Italiaanse attractieparken naar eigen zeggen 50 procent minder bezoekers dan een week eerder. Brancheorganisatie Parchi Permanenti Italiani wijt dat aan de doelgroep van de meeste parken.

Veel parken zijn gericht op tieners, die vaak nog niet volledig gevaccineerd zijn. Zij zullen dus een coronatest moeten doen om binnen te komen. De regel geldt namelijk voor iedereen vanaf 12 jaar. Zo'n extra drempel heeft een afschrikwekkende werking, denkt de belangenvereniging.

18 jaar
Voorzitter Giuseppe Ira, tevens directeur van prepark Leolandia: "De tijden zijn nog niet rijp voor een gezondheidspas: jongeren zijn nog niet voldoende gevaccineerd." Hij vraagt de overheid om te gaan werken met het "Franse model". Daar is de toegangsregel voorlopig van kracht voor personen vanaf 18 jaar in plaats van vanaf 12 jaar.

Bovendien worden bedrijven in Frankrijk financieel gecompenseerd voor hun verliezen, aldus Ira. "Ondertussen balanceren de parken in Italië door de onverschilligheid van de regering op het randje van het faillissement. Als dit zo doorgaat, zijn er parken die noodgedwongen de poorten moeten sluiten."

Dalingen
Overigens zagen ook de Franse attractieparken de bezoekersaantallen achteruitgaan door de invoering van de gezondheidspas. Daar was volgens een branchevereniging sprake van dalingen tussen 20 en 50 procent.

Meer nieuws
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be