Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Podcast: Rinie van den Elzen is de stem van de Wolf én de Babbelboom in de Efteling

13-08-2021, 20.21 uur

Klik hier voor alle afleveringen van de Looopings Podcast

Stemacteur Rinie van den Elzen is bekend als de voice-over van talloze tv-programma's, maar hij heeft ook een belangrijke connectie met de Efteling. Zo verzorgt hij de stem van de personages Wolf en Draak in de serie Sprookjesboom. En het stemgeluid van Kniezende Kniesoor, de Babbelboom in het Sprookjesbos, is eveneens van Van den Elzen.

In een nieuwe aflevering van de Looopings Podcast vertelt Van den Elzen hoe de Efteling bij hem terecht is gekomen. Hij blijkt al in de jaren negentig via een omweg voor het attractiepark gewerkt te hebben, als scriptschrijver voor een lasershow en als de voice-over van een tv-commercial voor Vogel Rok.

Naast zijn werk voor de tv-serie Sprookjesboom schreef Van den Elzen tientallen Efteling-liedjes, in samenwerking met Efteling-huiscomponist René Merkelbach. En sinds het najaar van 2018 klinkt zijn stem bij de ietwat chagrijnige Kniezende Kniesoor in het Sprookjesbos, die voorbijgangers op geheel eigen wijze toespreekt. De stemacteur legt uit hoe hij de stem van de boom ontwikkelde en hoe de opnames zijn verlopen.

Beluister deze aflevering via SpotifyDe Looopings Podcast is er voor iedereen die meer wil horen over de wereld van pretparken, dierentuinen en attracties. We spreken met prominenten uit de branche over hun werkzaamheden, visie en toekomstplannen. Wil je reageren, mail ons dan.

Luisteren én abonneren kan via gratis podcast-apps als Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, Podimo, Overcast, Podcast Addict, Castro en TuneIn.
Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be