Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Podcast: Rinie van den Elzen is de stem van de Wolf én de Babbelboom in de Efteling

13-08-2021, 20.21 uur | Reacties

Stemacteur Rinie van den Elzen is bekend als de voice-over van talloze tv-programma's, maar hij heeft ook een belangrijke connectie met de Efteling. Zo verzorgt hij de stem van de personages Wolf en Draak in de serie Sprookjesboom. En het stemgeluid van Kniezende Kniesoor, de Babbelboom in het Sprookjesbos, is eveneens van Van den Elzen.

In een nieuwe aflevering van de Looopings Podcast vertelt Van den Elzen hoe de Efteling bij hem terecht is gekomen. Hij blijkt al in de jaren negentig via een omweg voor het attractiepark gewerkt te hebben, als scriptschrijver voor een lasershow en als de voice-over van een tv-commercial voor Vogel Rok.

Naast zijn werk voor de tv-serie Sprookjesboom schreef Van den Elzen tientallen Efteling-liedjes, in samenwerking met Efteling-huiscomponist René Merkelbach. En sinds het najaar van 2018 klinkt zijn stem bij de ietwat chagrijnige Kniezende Kniesoor in het Sprookjesbos, die voorbijgangers op geheel eigen wijze toespreekt. De stemacteur legt uit hoe hij de stem van de boom ontwikkelde en hoe de opnames zijn verlopen.

Beluister deze aflevering via SpotifyDe Looopings Podcast is er voor iedereen die meer wil horen over de wereld van pretparken en attracties. We spreken met mensen uit de branche over hun werkzaamheden, visie en toekomstplannen. Wil je reageren, mail ons dan.

Luisteren én abonneren kan via gratis podcast-apps als Spotify, Stitcher, Overcast, Podtail, TuneIn, Google Podcasts en Apple Podcasts.
Meer Efteling
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be