Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Miragica

Gesloten pretpark in Italië getroffen door brand

08-08-2021, 09.11 uur

Het gesloten Italiaanse attractiepark Miragica is afgelopen week getroffen door een brand. Aan de rand van het terrein, in de buurt van de voormalige personeelsingang, brak in de nacht van donderdag op vrijdag een grote brand uit. In een korte video is een enorme vlammenzee te zien.

Miragica ging eind 2018 dicht vanwege financiële problemen. De attracties zijn blijven staan. Volgens berichten van regionale media heeft het vuur de attracties zelf niet bereikt. Er zou achtergelaten afval en kreupelhout in brand zijn gevlogen.

In het pretpark, gelegen in Zuidoost-Italië, staan onder meer een lanceerachtbaan, een waterbaan, een twister coaster, een disk'o coaster en een vrijevaltoren. Er is vooralsnog geen nieuwe bestemming voor gevonden. Door vandalisme en gebrek aan onderhoud zijn de attracties niet meer in goede staat.



Meer Miragica
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be