Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi Holland biedt onderdelen aan van oude houten achtbaan Robin Hood

09-08-2021, 16.28 uur

Walibi Holland verkoopt tastbare herinneringen aan de verdwenen houten rollercoaster Robin Hood. Van de achtbaan, die in 2019 gebruikt werd als basis voor de nieuwe hybrid coaster Untamed, zijn nog enkele onderdelen bewaard gebleven. Ze worden nu aangeboden in een souvenirwinkel.

Het gaat om houten blokken, kettingschakels en grote bouten van Robin Hood. Een schakel van de kettinglift kost 150 euro. Voor een bout moet 65 euro neergeteld worden. Fans die een houten blok mee naar huis willen nemen, zijn 25 euro kwijt. "Er is een beperkte voorraad", vertelt een woordvoerster.

Walibi organiseerde in het voorjaar van 2019 een veiling waarbij fans konden bieden op onderdelen van Robin Hood. Naast de eerder genoemde items werden toen ook bijvoorbeeld wielen, borden, kettinghaken en karretjes geveild. De opbrengst ging naar het goede doel.

Webshop
Enkele maanden later bleek dat er nog wat onderdelen overgebleven waren. Om die te slijten, lanceerde Walibi een speciale webshop.

Nu, ruim twee jaar later, zijn kennelijk nog steeds niet alle Robin Hood-restanten verkocht. Geïnteresseerden kunnen terecht in de W.A.B Shop. Dat is de grote souvenirwinkel in de overdekte Hall of Fame, bij de uitgang van lanceerachtbaan Xpress: Platform 13. Er zijn sinds kort ook wielen te koop van de achtbanen Condor, Xpress en Speed of Sound.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be