Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Dagje Europa-Park voortaan 's zomers en 's winters even duur

04-08-2021, 23.13 uur

Europa-Park hanteert voortaan 's zomers en 's winters dezelfde entreeprijzen. Voorheen maakte het Duitse attractiepark op het gebied van tarieven onderscheid tussen het zomer- en winterseizoen: in de winter betaalden bezoekers minder. Daar komt in 2021 een einde aan.

De huidige toegangsprijs van 55 euro in het laagseizoen en 60 euro in het hoogseizoen wordt ook na de zomer gehanteerd. Zo zijn bezoekers in de herfstvakantie en in de kerstvakantie 60 euro kwijt. Op andere dagen kost een kaartje 55 euro.

Europa-Park heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd om ervoor te zorgen dat nagenoeg alle attracties operationeel kunnen zijn in de wintermaanden, waaronder mega coaster Silver Star. Zelfs waterachtbaan Poseidon en boomstambaan Tiroler Wildwasserbahn gaan tegenwoordig open, mits de weersomstandigheden het toelaten.

SuperSplash
Alleen waterachtbaan Atlantica SuperSplash en wildwaterbaan Fjord Rafting blijven dicht. Ter compensatie zijn er wel verschillende winterattracties, waaronder een gigantisch reuzenrad en een schaatsbaan.

Het pretpark in Zuid-Duitsland is van plan om dit jaar voor het eerst niet dicht te gaan tussen het zomer- en winterseizoen. Tijdens de overgangsperiode tussen Halloween en Kerstmis moet het nieuwe evenement HalloWinter plaatsvinden: een combinatie van beide feesten.

Coronasluiting
HalloWinter stond vorig jaar al op de planning, maar toen gooide een coronasluiting roet in het eten. Uiteindelijk werd het hele winterseizoen noodgedwongen geschrapt.

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be