Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling: Danse Macabre

Efteling gaat exterieur Spookslot voorlopig niet herstellen vanwege 'financiële terughoudendheid'

11-08-2021, 12.07 uurBeeld: @jeroen_twee

De Efteling heeft nog geen plannen om de buitenkant van het Spookslot op te knappen. Een deel van het exterieur van het 43 jaar oude spookkasteel werd ruim een jaar geleden verwijderd. Het decor moet hersteld worden, maar daar wordt waarschijnlijk mee gewacht tot na de coronacrisis.

Op de plek van een halve boog, bovenaan de façade, is nu alleen nog gaaswerk met bakstenen zichtbaar. De oorzaak? "Bij het Spookslot zijn beperkte onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan het dak", zegt een woordvoerder. Het gebouw is volgens hem verder niet in slechte staat.

De Efteling wacht met het herstellen van het decorstuk om geld te besparen. "Door de financiële terughoudendheid kijken we in het onderhoud kritisch naar wat we wel en niet doen", legt de voorlichter uit. "Uiteraard controleren we alle gebouwen nauwkeurig en voeren we, indien nodig, werkzaamheden uit."

Piraña
Hetzelfde gebeurde eerder al bij wildwaterbaan Piraña. Daar moesten afgelopen voorjaar rotsen verwijderd worden vanwege instortingsgevaar. Uit financiële overwegingen zet de Efteling voorlopig geen nieuwe rotsen neer. Ook het gesloopte huisje van Vrouw Holle in het Sprookjesbos wordt vooralsnog niet opnieuw opgebouwd om geld te besparen.

Het Spookslot was eind juli enkele dagen gesloten voor onderhoud, maar toen lag de focus op de techniek van de show zelf. Verder werd de tribune voorzien van een nieuwe vloer en is de put op het plein voor de attractie opnieuw opgemetseld.

Meer Efteling: Danse Macabre
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be