Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Liseberg

Directeur Zweeds pretpark schrijft frustraties van zich af: 'Zelfvertrouwen kwijtgeraakt'

04-08-2021, 16.55 uur

Het is niet makkelijk om een pretpark te runnen dat bijna anderhalf jaar gesloten is geweest. Daarover vertelt Andreas Andersen, de directeur van het Zweedse attractiepark Liseberg. Liseberg was van begin 2020 tot het voorjaar van 2021 dicht vanwege de strenge Zweedse coronaregels voor pretparken.

De boel weer opstarten is makkelijker gezegd dan gedaan, beschrijft Andersen op zijn persoonlijke blog. "Bij Liseberg is ons zomerseizoen al bijna twee maanden in volle gang", aldus de directeur. "Wat tegenviel, is dat het moeilijk was om te heropenen. Echt moeilijk."

Volgens Andersen heeft het bedrijf aan kracht verloren doordat de poorten zeventien maanden noodgedwongen gesloten bleven. "Bij Liseberg ben ik altijd ontzettend trots geweest op onze operationele kwaliteiten op het gebied van service, souvenirs, eten en drinken, onderhoud en veiligheid."

Spiergeheugen
Die kwaliteiten hebben een flinke dreun opgelopen. De directeur vergelijkt het met een constant draaiende motor, die plotseling is stilgevallen. "Organisaties als de onze zijn niet gemaakt om stil te staan. En bij een onderbreking zijn de gevolgen veel groter dan je op het eerste gezicht zou denken. Bij Liseberg zijn we de afgelopen anderhalf jaar niet alleen collega's of competenties kwijtgeraakt, maar ook iets wat ik spiergeheugen noem. Evenals ons zelfvertrouwen."

Andersen heeft er vertrouwen in dat het park stap voor stap terugkeert naar het oude niveau. Liseberg wordt elke dag iets beter, zegt hij. "Maar het zal tijd kosten om de kracht die we ooit hadden weer op te bouwen."

Meer Liseberg
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be