Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Het Arsenaal Vlissingen

Zeeuws piratenpark Het Arsenaal gaat definitief dicht

03-08-2021, 14.09 uur

Het overdekte pretpark Het Arsenaal in Vlissingen sluit komend najaar definitief de deuren. De Zeeuwse trekpleister is vanaf 1 oktober 2021 dicht, bevestigt een woordvoerster aan Looopings. Het pand wordt getransformeerd tot een hotel met vijftig kamers.

Het Arsenaal opende in 1993. De maritieme attractie wordt gepresenteerd als "piratenpark en zeeaquarium". Naast verschillende aquaria zijn er onder meer exposities, speelgebieden, een walkthrough, een filmtheater, een schietkraam, een scheepssimulator en een 65 meter hoge uitkijktoren te vinden.

Het complex is eigendom van vastgoedbedrijf AVV Beheer. Volgens directeur Monique van Velzen zijn de attracties vandaag de dag verouderd. Ze moeten vernieuwd worden, maar daar heeft de eigenaar geen kaas van gegeten. Daarom is ervoor gekozen om het gebouw een volledig nieuwe functie te geven.

Dieren
Begin volgend jaar moet de verbouwing beginnen. Het hotel kan dan in 2023 geopend worden. Voor de dieren in de aquaria wordt een nieuwe bestemming gezocht. Wat er met de uitkijktoren gaat gebeuren, is nog niet duidelijk.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Het Arsenaal Vlissingen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be