Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Het Arsenaal Vlissingen

Zeeuws piratenpark Het Arsenaal gaat definitief dicht

03-08-2021, 14.09 uur | Reacties

Het overdekte pretpark Het Arsenaal in Vlissingen sluit komend najaar definitief de deuren. De Zeeuwse trekpleister is vanaf 1 oktober 2021 dicht, bevestigt een woordvoerster aan Looopings. Het pand wordt getransformeerd tot een hotel met vijftig kamers.

Het Arsenaal opende in 1993. De maritieme attractie wordt gepresenteerd als "piratenpark en zeeaquarium". Naast verschillende aquaria zijn er onder meer exposities, speelgebieden, walkthroughs, een theater, een schietkraam, een scheepssimulator en een 45 meter hoge uitkijktoren te vinden.

Het complex is eigendom van vastgoedbedrijf AVV Beheer. Volgens directeur Monique van Velzen zijn de attracties vandaag de dag verouderd. Ze moeten vernieuwd worden, maar daar heeft de eigenaar geen kaas van gegeten. Daarom is ervoor gekozen om het gebouw een volledig nieuwe functie te geven.

Dieren
Begin volgend jaar moet de verbouwing beginnen. Het hotel kan dan in 2023 geopend worden. Voor de dieren in de aquaria wordt een nieuwe bestemming gezocht. Wat er met de uitkijktoren gaat gebeuren, is nog niet duidelijk.

Meer nieuws
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be