Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Avonturenpark Hellendoorn

Video: achter de schermen bij de langste wildwaterbaan van Nederland

03-08-2021, 11.37 uur | Reacties

De langste wildwaterbaan van Nederland bevindt zich in Avonturenpark Hellendoorn: Sungai Kalimantan. In een nieuwe videoreportage wordt getoond hoe de attractie precies werkt. YouTube-kanaal Theme Park Science mocht een kijkje nemen bij het opstarten van de baan en de watereffecten.

In de minidocumentaire van ruim twaalf minuten legt presentator Danny van der Weel uit wat ervoor nodig is om Sungai Kalimantan te laten draaien. Hij krijgt hulp van ingenieur Jurnan Schilder van de Universiteit Twente, die berekent hoe je balken en machines kunt inzetten om zo hoog mogelijke golven te creëren.

Sungai Kalimantan, gepend in 1997, is een rapid river van 480 meter lang. De attractie werd gebouwd door de inmiddels verdwenen fabrikant Bear Rides. Bezoekers zitten in ronde bootjes met zes zitplaatsen. Ze passeren onder meer stroomversnellingen, fonteinen, een grote waterval en een tunnel.Meer Avonturenpark Hellendoorn
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be