Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Video: nog steeds Toverland-muziek in Duits pretpark

11-08-2021, 11.29 uurBeeld: Floriaan van den Boogaart

Het Duitse pretpark Funny-World trekt zich weinig aan van een verzoek van Toverland. Een jaar geleden vroeg het Limburgse attractiepark aan Funny-World om geen Toverland-muziek meer te draaien. Het management ging daarmee akkoord, maar nu worden er toch weer Toverland-melodieën afgespeeld.

Dat ontdekte een oplettende fan. Hij hoorde tijdens een bezoek aan Funny-World, gelegen in deelstaat Baden-Württemberg, tot zijn verbazing plotseling de muziek van Toverland-fonteinenshow Katara.

Toverland vindt het vervelend als andere partijen muziek gebruiken die speciaal gecomponeerd is voor het themapark in Sevenum. Funny-World had daar vorig jaar "alle begrip voor", zei een woordvoerster destijds. Het zou "geen enkel probleem zijn" om de Toverland-soundtracks te schrappen uit het repertoire.

Vergissing
Kennelijk is dat toch niet gebeurd. De voorlichtster van Toverland klimt nu opnieuw in de pen, vertelt ze aan Looopings. "Wellicht is er sprake van een vergissing. We hebben ons verzoek opnieuw bij de bedrijfsleider van het park neergelegd, in de hoop dat er dit keer wel gehoor aan wordt gegeven."

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be