Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Toverland baalt van kermisattractie met muziek uit attractiepark

03-08-2021, 19.47 uur

Toverland is niet blij met een kermisattractie waar stelselmatig muziek uit het Limburgse attractiepark gedraaid wordt. Bij de Lost Escape Adventure, een escape room, klinkt geregeld de soundtrack van bijvoorbeeld achtbaan Fenix. Die werd speciaal voor Toverland gemaakt.

"Muziek is een belangrijk onderdeel van de totaalbeleving in Toverland", legt de woordvoerster uit. "We hebben dan ook voor alle themagebieden speciale, eigen muziek laten componeren."

Het komt de laatste jaren regelmatig voor dat andere partijen de Toverland-deuntjes inzetten. Hoewel het park daar juridisch gezien weinig aan kan doen, wordt wel altijd geprobeerd om de firma's op andere gedachten te brengen.

Eindhoven
Om die reden wordt binnenkort ook contact gezocht met de Lost Escape Adventure. De kermisattractie staat momenteel in Eindhoven, op ongeveer 35 minuten rijden van Toverland.

"We zien het als een compliment dat onze muziek andere bedrijven dusdanig aanspreekt, dat ze deze ook gebruiken", aldus de voorlichtster. "Dit is echter niet de bedoeling. Wij zullen dan ook contact opnemen met de betreffende exploitant." Overigens klinkt bij de attractie ook vaak muziek uit Phantasialand.



Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be