Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Geen controle: bezoekers Disneyland Paris kunnen andermans test- of vaccinatiebewijs gebruiken

06-08-2021, 17.11 uurBeeld: @dlrpfans

De controle op test- en vaccinatiebewijzen bij Disneyland Paris is zo lek als een mandje. Bezoekers van de Disney-parken moeten sinds kort verplicht een negatief testresultaat of een vaccinatiebewijs tonen. Maar omdat medewerkers niet om identiteitsbewijzen vragen, is het een fluitje van een cent om binnen te komen met de QR-code van iemand anders.

Disneyland Paris werkt sinds 21 juli met de zogeheten pass sanitaire; de gezondheidspas. Bij de entree van het resort wordt gevraagd om een negatieve coronatest van maximaal 48 uur oud, een immuniteitsbewijs of een bewijs van een volledige vaccinatie. Nederlanders kunnen de QR-code in hun CoronaCheck-app gebruiken.

De regel geldt voorlopig voor iedereen vanaf 18 jaar. Disney kiest er bewust voor om niet naar identiteitsbewijzen te vragen. Wie een geldig testresultaat of vaccinatiebewijs van een ander persoon laat zien, bijvoorbeeld een screenshot dat een vriend of familielid gemaakt heeft, kan daarmee zonder problemen naar binnen wandelen.

Woordvoerders
Op informatieborden wordt vermeld dat identiteitsbewijzen wel degelijk noodzakelijk zijn, maar in de praktijk is dat niet het geval. Looopings heeft de Nederlandse en Franse communicatieafdeling van Disneyland Paris meermaals om een uitleg gevraagd, maar woordvoerders hebben de afgelopen dagen niet op de kwestie gereageerd.

Ondanks de invoering van de gezondheidspas moeten Disney-bezoekers nog wel mondkapjes dragen, zowel binnen als buiten. Ook is het de bedoeling om afstand te houden in wachtrijen. Wel is Disneyland onlangs gestopt met het houden van afstand in de attracties zelf.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be