Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling onderzoekt of rookbeleid aangescherpt moet worden

02-08-2021, 12.58 uur

De Efteling bekijkt of het nodig is om strengere regels in te voeren met betrekking tot roken. Op dit moment mogen Efteling-bezoekers overal in de openlucht een sigaret opsteken, behalve in wachtrijen. In het Sprookjesbos wordt roken ontmoedigd, maar er is geen sprake van een verbod.

Mogelijk komt daar in de toekomst verandering in. "Momenteel onderzoeken wij of we ons rookbeleid willen aanscherpen en op welke manier dan", antwoordt de Efteling op een vraag via Twitter. "We overwegen hierbij diverse opties, waarbij we natuurlijk goed afwegen wat onze gasten precies van ons vragen."

Veel andere Nederlandse attractie- en dierenparken kozen er eerder voor om roken alleen nog toe te staan in afgebakende rookzones. In de rest van het park geldt dan een algemeen rookverbod. Voorbeelden zijn Burgers' Zoo, Apenheul, Wildlands Adventure Zoo Emmen, Avonturenpark Hellendoorn, Juliantoren, Attractiepark Slagharen en DierenPark Amersfoort.

Volledig rookvrij
In Artis mag zelfs nergens meer gerookt worden. Wildlands heeft aangekondigd binnen een paar jaar volledig rookvrij te willen zijn. Walibi Holland koos vorig jaar voor een rookverbod in kindergebied Walibi Play Land.

Wanneer volgt de Efteling? "Wij zullen zo veel mogelijk informatie verzamelen", vult het Kaatsheuvelse sprookjespark aan op Twitter. "Het aanpassen van het rookbeleid moet zeer weloverwogen gebeuren. Het heeft namelijk heel wat voeten in aarde en gaat dus zeker niet over één nacht ijs."

Focus
Een woordvoerder benadrukt in gesprek met Looopings dat er vandaag de dag geen concrete plannen zijn om de regels te wijzigen. "Het is een onderwerp dat zeker onze aandacht heeft, maar op dit moment gaat onze focus vooral uit naar de coronamaatregelen", zegt hij.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be