Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling geeft zakjes zand weg: 'Goedgekeurd door Klaas Vaak'

30-07-2021, 16.42 uur | ReactiesBeeld: @eftel_nerd

De Efteling deelt speciale zakjes zand uit. Wie een interactieve speurtocht-app in vakantiepark Bosrijk heeft uitgespeeld, kan een zakje zand ophalen. Dat is zogenaamd afkomstig van zandkabouter Klaas Vaak, de mascotte van Bosrijk.

Sinds 2017 heeft Klaas Vaak zijn eigen app die werkt met behulp van augmented reality: Help Klaas Vaak Zand Zoeken. Deelnemers die alle minigames hebben afgerond, kregen in eerste instantie de kans om het Zandkasteel van Klaas Vaak tot leven te wekken.

Er werd dan een veertig seconden durend showtje gestart bij het kasteel in het vakantiepark, met muziek en watereffecten. Tegenwoordig ontvangen app-gebruikers een andere beloning. Ze mogen een toepasselijke verrassing ophalen: het zakje met zand.

Bouwstenen
"De eerste bouwstenen voor jouw eigen droom-zandkasteel", valt daarop te lezen. "Het gaat om zand dat is goedgekeurd door Klaas Vaak, dus dat is zeker geen rommel", lacht een Efteling-woordvoerder.

Klaas Vaak, ook wel bekend als het zandmannetje, strooit 's nachts korrels slaapzand in de ogen van kinderen zodat ze mooie dromen krijgen. Hij zou op de maan wonen. De Efteling heeft het klassieke personage geadopteerd voor vakantiepark Bosrijk. De kabouter komt ook voor in 4D-film Fabula. Eerder kreeg hij al zijn eigen tv-serie en musical.

Meer Efteling
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be