Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Lego-expositie The Art of the Brick gaat laatste maand in

29-07-2021, 20.15 uur | Reacties

De reizende Lego-expositie The Art of the Brick is nog één maand te bezoeken in Amsterdam. Daarna gaat de tentoonstelling met Lego-kunstwerken definitief dicht. The Art of the Brick bestaat uit meer dan honderd kunstwerken gemaakt van ruim één miljoen Lego-steentjes.

Volgens de organisatie gaat het om "de grootste tentoonstelling van Lego-kunst ter wereld". Er is ook een speelgedeelte waar bezoekers zelf aan de slag kunnen gaan met 300.000 Lego-stenen.

The Art of the Brick opende in december vorig jaar in de Amsterdamse Kalverpassage, op de voormalige plek van warenhuis Hudson's Bay. Oorspronkelijk zou de expositie vijf maanden te zien zijn. Vanwege een lange coronasluiting werd de tentoonstelling verlengd tot het einde van de zomervakantie.

Obsessief
Geïnteresseerden zijn nog welkom tot en met zondag 29 augustus. De Lego-sculpturen werden bedacht door kunstenaar Nathan Sawaya, bekend van de Amerikaanse versie van tv-show Legomasters. "Sawaya's werk is obsessief en zorgvuldig gemaakt, en is zowel speels als mooi", luidt de beschrijving.Meer nieuws
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be