Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Walibi Belgium naar verwachting dicht tot begin oktober 2021

28-07-2021, 18.38 uurBeeld: @cyrils_thrills

Walibi Belgium blijft waarschijnlijk nog maanden gesloten. Inmiddels is het pretpark al bijna twee weken dicht vanwege schade die is aangericht bij zware overstromingen. Men werkt toe naar een heropening begin oktober, bij de start van het halloweenseizoen.

Dat heeft Walibi zojuist bekendgemaakt. Het attractiepark en het bijbehorende zwemparadijs Aqualibi gingen op 16 juli dicht in verband met wateroverlast. De dagen erna kwam het park volledig onder water te staan. Dat was funest voor de technische installaties.

Op dit moment zijn de herstelwerkzaamheden in volle gang. Walibi denkt nog zeker twee maanden nodig te hebben om alle technische problemen te verhelpen. Voorlopig blijft de verkoop van tickets en abonnementen opgeschort. Jaarkaarten worden verlengd met het aantal gesloten dagen.

Onophoudelijk
"Onze teams werken al dagen onophoudelijk aan het herstel van de schade die de overstromingen hebben achtergelaten", meldt directeur Jean-Christophe Parent. "Nu dat de omvang van het werk wat duidelijker is, weten we dat we het park vóór oktober niet zullen kunnen openen."

Voor Walibi en eigenaar Compagnie des Alpes betekent het een financieel drama in een periode die toch al zwaar was vanwege de aanhoudende coronacrisis. Toch blijft Parent optimistisch.

Spectaculairste
"De heropening willen we dan vieren met het spectaculairste halloweenevenement dat we ooit in Walibi hebben gekend. Een forse uitdaging voor onze teams, maar we gaan ervoor."

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be