Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Franse pretparken zien bezoekersaantallen dalen door gezondheidspas

28-07-2021, 14.25 uur

De bezoekersaantallen van veel attractieparken in Frankrijk zijn fors gedaald sinds de invoering van de verplichte gezondheidspas, de zogeheten pass sanitaire. Tot die conclusie komt branchevereniging SNELAC; Syndicat National des Espaces de Loisirs, d'Attractions et Culturels.

Kennelijk kiezen veel Fransen ervoor om thuis te blijven nu ze verplicht een vaccinatiebewijs, een immuniteitsbewijs of een negatieve coronatest moeten tonen als ze een dagje uit willen. "In de gehele sector is sprake van een zeer sterke daling, vaak tussen 20 en 50 procent", vertelt SNELAC-voorzitter Arnaud Bennet.

Er zijn ook uitschieters: sommige parken zagen het bezoekersaantal met 70 procent afnemen. "Hoe kleiner het park, hoe impulsiever de aankoop van tickets, de dag ervoor of dezelfde ochtend. En vanwege de verplichte gezondheidspas worden er minder kaarten verkocht."

Onnodig
Bennet snapt er niets van dat Franse attractieparken met zo'n pas moeten werken. "Er heerst onvrede bij de parken, omdat deze maatregel voor buitenruimtes onnodig is", merkt hij op. "We hebben allang bewezen dat onze hygiëne- en veiligheidsprotocollen goed werken."

De voorzitter noemt het onbegrijpelijk dat voor pretparken dezelfde regels gelden als voor bijvoorbeeld nachtclubs. "De politiek is bezig met het verpesten van het seizoen en het afslachten van bedrijven, terwijl in een pretpark nog nooit sprake is geweest van een besmettingscluster."

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be