Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Freizeitpark Plohn

Duits pretpark weigert bejaarde vrouw te helpen na val

28-07-2021, 12.00 uur

Een bejaarde vrouw die eind juni onderuitging op een brug in het Duitse pretpark Freizeitpark Plohn is aan haar lot overgelaten. Hoewel ze zware kneuzingen opliep, weigerden medewerkers een ambulance te bellen.

De dochter van de vrouw, Jenny Brandenburg, vertelt tegen de Duitse krant Freie Presse dat het personeel niet erg vriendelijk was. "Er werd mij verteld dat er geen hulp zou worden verleend." Bij de EHBO-post bleek bovendien niemand aanwezig. Uiteindelijk moest Brandenburg zelf een ambulance regelen.

Lutz Müller, de directeur van Freizeitpark Plohn, geeft toe dat er veel is misgegaan. "Dit had nooit zo mogen gebeuren", stelt hij in een reactie. Het personeel heeft volgens hem een ernstige inschattingsfout gemaakt.

Herhaling
Om herhaling te voorkomen, overweegt Müller een administratief medewerker op te leiden tot paramedicus. Die zou in noodgevallen kunnen bijspringen. Dat zal echter pas op zijn vroegst volgend jaar zijn. Zo'n opleiding kost veel geld en door de coronacrisis staat het park er financieel gezien niet goed voor.

Meer Freizeitpark Plohn
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be