Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walygator Grand Est

Directeur Frans pretpark aangevallen door bezoeker met ongeldige gezondheidspas

26-07-2021, 11.46 uur | ReactiesBeeld: @rollercoasterking.fred

De directeur van pretpark Walygator Grand Est in Noord-Frankrijk is aangevallen door een boze bezoeker. Sinds de invoering van de gezondheidspas helpt operationeel directeur Laurent Muller regelmatig mee met het scannen van QR-codes bij de ingang. Daar trof hij zondag een zeer agressieve man.

Bezoekers van alle Franse attractie- en dierenparken moeten tegenwoordig verplicht kunnen laten zien dat ze volledig gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Is dat niet het geval, dan moeten ze een recent negatief testresultaat of een immuniteitsbewijs meenemen.

Toen de persoon in kwestie zijn QR-code toonde aan Walygator-directeur Muller, verscheen er een foutmelding. De man mocht om die reden niet naar binnen totdat hij een aanvullende test had gedaan. Zelf claimde hij dat hij allang twee keer gevaccineerd was.

Door het lint
De weigering zorgde ervoor dat de man volledig door het lint ging. Hij begon te schreeuwen en greep de directeur bij zijn keel, om hem vervolgens op te tillen en met geweld op de grond te smijten. Meerdere omstanders, waaronder gezinnen met kinderen, zagen het gebeuren, zo meldt dagblad Le Républicain Lorrain.

Directeur Muller werd naar het ziekenhuis gebracht, waar hij de rest van de dag doorbracht op de eerste hulp. Voorlopig mag hij niet aan het werk. De aanvaller werd overmeesterd door beveiligers, waarna de politie hem kon inrekenen. Het slachtoffer gaat aangifte doen van mishandeling.

Meer Walygator Grand Est
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be