Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Zes kermisbezoekers naar het ziekenhuis na ongeluk met zweefmolen

25-07-2021, 16.08 uur

Zes bezoekers van een kermis in Noord-Ierland zijn overgebracht naar het ziekenhuis na een ongeluk. Het incident vond zaterdagavond plaats bij de tientallen meters hoge zweefmolen Top of the World. Die is tot en met 8 augustus onderdeel van het evenement Planet Fun in de plaats Carrickfergus.

Volgens ooggetuigen begon de molen zo hard te draaien dat de gondels tegen decorstukken rond de attractie aan knalden. Op foto's van Britse media is te zien hoe palen met decoraties en verlichting zijn omgevallen. De verwondingen van de slachtoffers zouden ernstig zijn, maar niet levensbedreigend.

Ondanks het ongeval gaat Planet Fun vandaag gewoon open. De zweefmolen staat voorlopig wel stil voor onderzoek. Het management van het evenement weet nu al te vertellen dat het voorval niet veroorzaakt werd door een technisch probleem.

Ingrijpen
"Het incident kon gebeuren doordat meerdere tieners zich misdroegen in de attractie", staat in een verklaring op social media. "Snel ingrijpen door ons personeel kon voorkomen dat meer mensen gewond raakten. Uit een controle blijkt dat er geen sprake is van mechanische defecten."

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be