Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Pretparkfans gaan 66 keer op één dag in spinning coaster Toverland

25-07-2021, 21.56 uur

Twee pretparkfans hebben onlangs geprobeerd om op één dag zo veel mogelijk ritjes te maken in Dwervelwind, de spinning coaster van Toverland. Kevin de Jager en Gino Teurlings stapten tientallen keren achter elkaar in de achtbaan met draaiende karretjes.

"We gaan erachter komen hoe misselijk we worden", zei Teurlings voor aanvang van de actie. Een groot deel van de ritjes werd gefilmd. Hoe de dag verliep, is te zien in een video van ruim twintig minuten op YouTube-kanaal Foolz.

Bij ritje nummer vijftien begonnen de heren draaierig te worden. "Ik begin hem te voelen", aldus De Jager. "En dat is eigenlijk eerder dan verwacht." Na veertig keer in de achtbaan waren de twee het nog steeds niet zat. "Ik vind het nog steeds leuk. Deze baan verveelt oprecht niet."

Zwaar onderschat
De achtbaanfanaten hoopten in totaal 69 ritjes te kunnen afvinken. Dat is uiteindelijk niet gelukt. De teller bleef steken op 66. Toen was het sluitingstijd en moest de coaster dicht. "Ik heb het echt zwaar onderschat", verzuchtte Teurlings na afloop.



Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be