Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Pretpark de Valkenier

'Bijna zeker' dat pretpark de Valkenier nooit meer opengaat: 'Het is voorbij'

24-07-2021, 13.22 uur

Het Limburgse attractiepark de Valkenier gaat nooit meer open. Daar is directielid en oud-eigenaar Albert Otermans "bijna zeker" van, vertelt hij in een interview. De Valkenier zou na dit seizoen permanent sluiten. Een projectontwikkelaar is al een tijdje bezig om een andere bestemming te zoeken voor de locatie.

Door zware overstromingen ging het pretpark in Valkenburg deze maand noodgedwongen dicht. Even werd er nog gehoopt op een snelle heropening, maar daarvoor blijkt de schade te groot te zijn. "Er werd geconstateerd dat bepaalde dingen niet meer waren zoals voorheen", zegt directeur Jeffrey Driessen in gesprek met omroep L1.

Zo zijn vier stroomkasten kapot. Ook motoren van transformatoren van attracties werken niet meer. Vervangen zou maanden in beslag nemen. Dat is waarschijnlijk niet de moeite. Bovendien zorgt het achterblijven van slib - vervuild water - voor gezondheidsrisico's. De overstromingen lijken dan ook de doodsteek te worden voor de Valkenier.

Emotioneel
"We zijn er heel eerlijk in, we draaien ook nergens omheen: dit is misschien het laatste seizoen", aldus Otermans. "Ik ben er bijna zeker van. Of de ontwikkelaar moet zeggen: ik zou nog een jaar draaien met de Valkenier, maar dat weten we niet." Otermans heeft weinig hoop op een goede afloop. "Het is voorbij." Driessen wordt er emotioneel van. "Het doet ook echt pijn."Meer Pretpark de Valkenier
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be