Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Skara Sommarland

10-jarige jongen zwaargewond bij ongeluk in Zweeds pretpark

24-07-2021, 18.05 uurBeeld: kirmesfanmopohl

Bij een ongeluk in het Zweedse pretpark Skara Sommarland is een 10-jarige jongen zwaargewond geraakt. Hij viel uit de attractie Rodeo, een break dance-achtige molen met karretjes in de vorm van stieren.

Het incident vond plaats op donderdag 15 juli. De knul zat samen met zijn vader in de attractie toen hij uit de gondel werd geslingerd. Hij kwam daarbij onder één van de draaischijven terecht en liep verwondingen op aan zijn benen, elleboog en gezicht.

Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waar hij een spoedoperatie onderging. Zijn toestand is inmiddels stabiel.

Beveiliging
Rodeo komt van de Duitse fabrikant Huss Park Attractions. Twee jaar geleden vond er een soortgelijk ongeluk plaats bij deze molen. Nadien is er een drievoudige mechanische beveiliging aangebracht die herhaling moest voorkomen. Dat is dus helaas niet gelukt.

Skara Sommarland onderzoekt samen met de politie wat er dit keer is misgegaan. Als er geen duidelijke oorzaak wordt gevonden, overweegt het park de attractie te slopen. Rodeo staat sinds 2011 in het park. Eerder was de molen te vinden in CentrO Park in het Duitse Oberhausen.

Verwijderd
In 2014 kwam een 11-jarig meisje om het leven bij een ongeluk met een vergelijkbare attractie in het Duitse pretpark Holiday Park, onderdeel van de Plopsa Group. Daar is de attractie na het incident verwijderd en te koop gezet.

Meer Skara Sommarland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be