Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Interactieve waterattractie Phantasialand al het hele jaar dicht

24-07-2021, 14.05 uur

Een waterattractie in Phantasialand is al het hele jaar gesloten. De interactieve boottocht Wakobato, onderdeel van themadeel Fantasy, blijkt in 2021 geen onderdeel meer te zijn van het attractie-aanbod. Op de plattegrond van het Duitse pretpark komt de splash battle niet meer voor.

De officiële Phantasialand-site vermeldt: "Houd er rekening mee dat Wakobato momenteel gesloten is voor onderhoud". Om wat voor soort werkzaamheden het gaat, is niet duidelijk. Ook is nog niet bekend of de attractie volgend jaar wel weer operationeel zal zijn.

Naast Wakobato moeten bezoekers op dit moment ook de nabijgelegen bootjesdarkride Hollywood Tour missen. Die attractie ging al in de zomer van 2020 dicht, naar verluidt vanwege een lekkage. Dat is echter nooit door Phantasialand bevestigd. Het lot van Hollywood Tour blijft eveneens onzeker.

Geluidsoverlast
Wakobato, gebouwd door de Italiaanse fabrikant Preston & Barbieri, opende in 2009. Omwonenden klaagden in het verleden vaak over geluidsoverlast door gillende bezoekers. Daarom mag de splash battle tegenwoordig niet meer open op zon- en feestdagen.

Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be