Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Coo Ardennes

Plopsa Coo weer geopend na zware overstromingen: dit is de schade

24-07-2021, 14.29 uur

Attractiepark Plopsa Coo is weer toegankelijk. Anderhalve week nadat het pretpark in de Belgische Ardennen geteisterd werd door zware overstromingen, lopen er weer bezoekers rond. De afgelopen dagen heeft men keihard gewerkt om het park klaar te maken voor een heropening.

Door extreem noodweer kwam een groot deel van het park volledig onder water te staan. De schade was enorm. Meteen nadat het water was weggetrokken, begonnen de herstelwerkzaamheden. Daarvoor kreeg het personeel van Plopsa Coo hulp van andere parken uit de Plopsa Group.

Zo zorgden hoveniers en technici van zusterparken als Plopsaland De Panne en het Duitse Holiday Park voor ondersteuning. Er is letterlijk dag en nacht gepoetst en geschilderd. Het heeft erin geresulteerd dat alle attracties vandaag gewoon open konden.

Onder de rivier
Ook andere partijen schoten Plopsa Coo te hulp. Zo meldt elektriciteitsbedrijf EVM Electrical Solutions op LinkedIn: "Ons team stond onder andere in voor het herstellen van verdeelborden en buitenverlichting, herbekabelen van de patchkasten, componenten vervangen en onderhouden van de beschadigde attracties, tot in het extreme: nieuwe bekabeling installeren over de rivier."

Bezoekers zullen weinig merken van de overstromingen van eerder deze maand. Meubels en decorstukken die beschadigd zijn geraakt, werden achter de schermen neergezet voor een controle of een opknapbeurt. De winkel - ook zwaar getroffen door het water - is tijdelijk gevuld met souvenirs uit Plopsaland De Panne. Nieuwe leveringen zijn nog onderweg.

Kademuur
Vanmiddag zijn nog enkele technici bezig met de laatste aanpassingen op het gebied van de elektriciteit. Alleen de schade aan het terras, aan de kant van de beroemde Watervallen van Coo, is niet eenvoudig te herstellen. Daar werd een deel van de kademuur weggeslagen.Meer Plopsa Coo Ardennes
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be