Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Nog geen zicht op heropening Walibi Belgium: 'Technisch veel werk aan de winkel'

22-07-2021, 13.27 uur

Walibi Belgium heeft nog geen idee wanneer het pretpark weer geopend kan worden. Op social media circuleren tal van data, maar volgens een voorlichtster is het op dit moment onmogelijk om een concrete datum te noemen. Er moet nog een hoop gebeuren voordat bezoekers weer welkom zijn.

Het attractiepark in Waver werd een week geleden, op donderdag 15 juli, vroegtijdig gesloten vanwege wateroverlast. Een dag later kwam het volledige park onder water te staan. De schade is enorm.

"Het is de technische infrastructuur die zwaar onder water kwam te staan", vertelt de woordvoerster aan Looopings. "Denk aan elektriciteit, motoren... Alles moet uit elkaar gehaald en gecontroleerd worden."

Onderdelen
En daar blijft het niet bij. "Er moeten ook onderdelen naar gespecialiseerde onderhoudsbedrijven gestuurd worden. Technisch is er dus veel werk aan de winkel." Om die reden heeft het geen zin om nu een heropeningsdatum te noemen. "We weten het echt niet. Onze teams zetten alle zeilen bij."

Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be