Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Lange rijen bij ingang Disneyland Paris bij invoering gezondheidspas

21-07-2021, 22.49 uurBeeld: OutsidEars

Bij de ingang van Disneyland Paris zijn vanochtend lange rijen ontstaan. Vanaf vandaag moeten bezoekers van het Disney-resort verplicht een gezondheidspas tonen om naar binnen te kunnen: een negatieve coronatest van maximaal 48 uur oud, een immuniteitsbewijs of een bewijs van een volledige vaccinatie.

Die pas wordt niet bij de ingang van de Disney-parken gecontroleerd, maar net vóór de bagagecheck. Ondanks de drukte liepen de rijen vanochtend vlot door. Bezoekers stonden op het hoogtepunt ongeveer een kwartier in de rij.

De invoering van de gezondheidspas zorgt er vooralsnog niet voor dat de bestaande coronaregels versoepeld worden. Bezoekers van Disneyland Paris moeten alsnog afstand houden - één meter in Frankrijk - en overal een mondkapje dragen.

Testcentrum
Wie nog niet volledig gevaccineerd is en meerdere dagen in Disneyland verblijft, zal zich ter plekke moeten laten testen. Daarvoor is een testcentrum ingericht in uitgaansgebied Disney Village. Er zijn kosten aan verbonden, die kunnen oplopen tot 63,89 euro per persoon. Buitenlandse toeristen betalen meer dan Fransen.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be