Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Botsauto gestolen op Limburgse kermis: 'Vaag verhaal'

21-07-2021, 11.11 uur

Op een Limburgse kermis is afgelopen weekend een merkwaardig object gestolen. Onbekenden gingen aan de haal met een 250 kilo wegende botsauto. De diefstal vond in de nacht van zaterdag op zondag plaats op de kermis in Heide, een kerkdorp in de gemeente Venray. De exploitant heeft het gevaarte inmiddels terug.

Willy Sterrenberg van attractiebedrijf Sterevents maakte nog nooit eerder mee dat er een botsauto ontvreemd werd, vertelt hij aan regionale krant De Limburger. Hij is op zijn zachtst gezegd verbaasd over de gang van zaken. "Je hebt minimaal vijf man nodig om hem op te tillen."

De diefstal kwam aan het licht toen een buurtbewoner kwam vertellen wat hij 's nachts gezien had. "Wij wisten van niks, maar toen zijn we gaan tellen." Er bleek inderdaad één botsauto minder te zijn dan een dag eerder. Daarop schakelde Sterrenberg de politie in.

Tuin
Hij deed ook een oproep op Facebook, met een beloning van 1000 euro voor de gouden tip. Dat had effect, want een dag later werd de botsauto teruggebracht met een shovel. Het autootje zou plotseling bij iemand in de tuin gelegen hebben. "Een vaag verhaal. Een botsauto in de tuin valt toch op."

Op dinsdag kwamen de daders - vier mannen - terug om hun excuses te maken. Ze hebben beloofd de schade te vergoeden. Ook betaalden ze het initieel betaalde tipgeld terug. Daarom besloot Sterrenberg geen aangifte te doen. De dagwaarde van de botsauto ligt op zo'n 2000 euro. Nieuw kosten ze 5000 euro.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be