Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Video: Coco toegevoegd aan 4D-show Disneyland Paris

19-07-2021, 13.30 uur

Disneyland Paris heeft 4D-show Mickey's PhilharMagic aangepast. Voortaan is de bekende Pixar-film Coco onderdeel van de filmvoorstelling. In een YouTube-video laat Disney zien hoe de toevoeging tot stand is gekomen.

Aan het woord komen creatief leider Tom Fitzgerald van Walt Disney Imagineering, adjunct-directrice Tasha Sounart van Pixar, creatief directeur Roger Gould en componist Germaine Franco. "Het was altijd al de bedoeling om in de loop van de tijd nummers toe te voegen", vertelt Fitzgerald.

Voor het project werkten de animatiestudio's van Disney en Pixar intensief met elkaar samen: Pixar was verantwoordelijk voor de Coco-wereld, terwijl Walt Disney Animation Studios het hoofdpersonage Donald Duck moest animeren.

Muzikant
Speelfilm Coco uit 2017 gaat over de 12-jarige jongen Miguel, die ervan droomt om een succesvol muzikant te worden. Disney-attractie Mickey's PhilharMagic staat in het teken van Donald Duck, die de tovenaarshoed van Mickey Mouse kwijtraakt. In zijn zoektocht komt hij terecht in allerlei bekende muzikale scènes uit klassieke Disney-films.

Disneyland Paris opende Mickey's PhilharMagic in 2018. Vijftien jaar eerder was de film echter al te zien in Magic Kingdom in het Amerikaanse Walt Disney World in Florida. Tegenwoordig draait de 4D-show ook in Hong Kong Disneyland, Tokyo Disney en Disneyland in Californië.Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be