Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Tilburgse kermis vooralsnog zonder 48 meter hoge thrillride Eclipse

19-07-2021, 14.37 uur

De Tilburgse kermis dreigt uit te lopen op een financiële ramp voor de eigenaar van de attractie Eclipse. Sinds de start van de kermis op vrijdag 16 juli is de thrillride nog geen minuut open geweest. Er zijn problemen met de motor van de attractie, valt te lezen op een briefje bij de kassa.

"Wegens motorstoring gesloten", staat daar. Een woordvoerster van de gemeente Tilburg bevestigt dat de Eclipse tot nader order niet open kan. "De exploitant wacht op onderdelen."

Het is de bedoeling dat de attractie zo snel mogelijk gaat draaien. De gemeente is op dit moment dan ook niet op zoek naar vervanging, aldus de voorlichtster. De kermis in Tilburg duurt nog tot en met aanstaande zondag. Vanwege de coronabeperkingen zijn de openingstijden ingekort.

Capriolo
Eclipse is een 48 meter hoge attractie van het type capriolo, gebouwd door de Nederlandse fabrikant Mondial. Passagiers worden met een topsnelheid van 90 kilometer per uur door de lucht geslingerd, terwijl ze meermaals over de kop gaan.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be