Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Tilburgse kermis voortaan eerder dicht: 'Om teleurstellingen te voorkomen'

18-07-2021, 23.57 uur

De bekendste kermis van Nederland stopt komende week twee uur eerder dan gepland. Eigenlijk zou de kermis in Tilburg bijna dagelijks geopend zijn tot 23.00 uur. De gemeente heeft besloten om de openingstijden in te korten.

Aanleiding is de grote drukte op zaterdagavond. Toen kwamen er zo veel mensen op het kermisterrein af dat de toegangspoorten vroegtijdig gesloten moesten worden.

"Om de sfeer op en buiten het kermisterrein positief te houden en daarbij teleurstellingen te voorkomen, is er besloten om de Vakantiekermis twee uur eerder te sluiten", laat de gemeente weten.

Wachtrij
De Tilburgse kermis - die dit jaar Vakantiekermis wordt genoemd vanwege de coronabeperkingen - biedt plaats aan maximaal achtduizend bezoekers, verdeeld over drie pleinen. Als de maximumcapaciteit is bereikt, kunnen mensen aansluiten in een wachtrij.

Ter compensatie voor bezoekers en exploitanten mogen de attracties wel elke dag een uur eerder gaan draaien, namelijk om 12.00 uur. Het evenement duurt tot en met zondag 25 juli.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be