Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Holiday Park Germany

Holiday Park opent drie nieuwe attracties in Wickie de Viking-gebied

18-07-2021, 14.43 uur

Het Duitse pretpark Holiday Park, onderdeel van de Plopsa Group, heeft dit weekend drie nieuwe attracties in gebruik genomen. Na anderhalf jaar bouwen is het themagebied Wickieland officieel af. Er zijn een disk'o coaster, een splash battle en een speelplaats gerealiseerd.

Het gaat om een investering van circa 12 miljoen euro. De opzet van het gebied is vergelijkbaar met de reeds bestaande Wickielanden in Plopsaland De Panne (België) en Majaland Kownaty (Polen), die respectievelijk openden in 2013 en 2020.

De 15 meter hoge disk'o coaster - een slingerende schijf die heen en weer schommelt - wordt in Duitsland Die Große Welle genoemd. Het speelgebied heet simpelweg Wickie Spielplatz.

Boomstambaan
In Holiday Park stond al een Vikingdorp met een boomstambaan: Wickie Splash. De uitbreiding heeft een oppervlakte van bijna 10.000 vierkante meter. Vorig jaar stak het park nog 5 miljoen euro in het opknappen van een wildwaterbaan. Die attractie heeft nu een dinothema, met een prehistorisch landschap en bewegende dinosaurussen.

Een volgende stap moet het bouwen van een eigen hotel worden, zodat Holiday Park een meerdaagse bestemming wordt. De eerste voorbereidingen zijn al gestart. "Overeenkomstige aanvragen zijn reeds ingediend bij het districtsbestuur", laat eigenaar Plopsa weten.Meer Holiday Park Germany
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be