Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Drama voor Walibi Belgium: pretpark onder water, poorten tot nader order dicht

16-07-2021, 13.51 uur

De overstromingen in Walibi Belgium hebben het volledige attractiepark onder water gezet. Donderdagmiddag, toen de poorten vroegtijdig gesloten werden, leek de overlast nog relatief mee te vallen. Nieuwe luchtbeelden laten zien hoe zwaar het pretpark in Waver getroffen is door overstromingen.

Paden en pleinen zijn nauwelijks meer te herkennen. Het grote meer dat normaal gesproken in het hart van het park ligt, loopt nu naadloos over in de rest van het ondergelopen terrein. De schade zal enorm zijn.

Om die reden is Walibi voorlopig dicht. "Als gevolg van de overstromingen zal het gebied Walibi Belgium-Aqualibi tot nader order gesloten blijven", laat het park weten. In afwachting van meer nieuws werd de verkoop van tickets en abonnementen stopgezet.

Onbereikbaar
Door de enorme hoeveelheid water is ook de technische infrastructuur beschadigd geraakt, zo meldt Walibi. "Daardoor zijn we telefonisch en per e-mail onbereikbaar." Men houdt het publiek op de hoogte via de officiƫle website en socialmedia-kanalen.

Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be