Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Coo

Plopsa-directeur deelt hartverscheurende foto's van waterschade: 'We overleven dit'

15-07-2021, 23.53 uur

Het Belgische pretpark Plopsa Coo is door noodweer verworden tot een rampgebied. Dat blijkt uit confronterende foto's die Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof op Facebook heeft geplaatst. Ondanks alle ellende houdt hij hoop op een goede afloop.

De afbeeldingen schetsen een dramatisch beeld. Terrasstoelen, wandelwagens en afgebroken takken en planten liggen bij elkaar op een hoop. Decoraties zijn afgebroken. Hier en daar spoelden zelfs volledige huisjes weg.

Een groot standbeeld van Kabouter Plop is omgevallen. De Studio 100-mascotte ligt er verloren bij, met zijn gezicht in het water. Paden en pleinen zijn door de enorme hoeveelheid water onbegaanbaar geworden. Een souvenirwinkel staat volledig blank. Spullen drijven door de winkel heen.

Parkmanager
"Ik weet zeker dat het er binnen een paar dagen beter dan ooit uitziet", zegt Van den Kerkhof vastberaden. "Dank aan parkmanager Jean-Luc Bertrand en zijn team voor het tonen van moed. We zullen dit overleven!" Het park blijft zeker tot en met zondag 18 juli dicht.

Eerder vandaag doken al videobeelden op van zware overstromingen bij het attractiepark in de Ardennen. Plopsa Coo ligt bij de bekende Watervallen van Coo, aan de rivier Amblève. Die is volledig buiten de oevers getreden door de zware regenval. Te zien is hoe een kolkende watermassa het park in stroomt.

Meer Plopsa Coo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be