Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
BonBon-Land

Eigenzinnig Deens pretpark lijdt al veertien jaar verlies

16-07-2021, 12.51 uur | Reacties

Het Deense pretpark BonBon-Land noteerde in 2020 een verlies van omgerekend 1,8 miljoen euro. Dat is niet alleen te wijten aan de coronacrisis, want het park schrijft al veertien jaar (!) rode cijfers.

Door een gedwongen coronasluiting daalde de omzet van BonBon-Land in 2020 met 29 procent. Toch was het nettoresultaat beter dan in 2019. Toen bedroeg het verlies door grote afschrijvingen bijna 5,4 miljoen euro.

In het eigenzinnige BonBon-Land staan vier achtbanen, waaronder Hundeprutten. Deze familiecoaster heeft als thema hondenpoep.

Bobbejaanland
Parques Reunidos, eigenaar van onder meer Attractiepark Slagharen, Bobbejaanland en Movie Park Germany, nam BonBon-Land in 2007 over van oprichter Michael Spangsberg. Sindsdien heeft het park dus nog nooit winst gemaakt.

Omdat veel Denen deze zomer dicht bij huis vakantie vieren, verwacht BonBon-Land dit jaar betere resultaten. Vanaf 2022 hoopt het park eindelijk weer geld te gaan verdienen.

Meer BonBon-Land
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be