Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Heide Park Resort

Heide Park verkoopt geen actiefoto's van bezoekers zonder mondkapje

15-07-2021, 14.25 uur

Wie in de attracties van het Duitse pretpark Heide Park geen mondkapje draagt, kan fluiten naar de actiefoto. Medewerkers mogen het souvenir niet verkopen aan bezoekers die zonder kapje op de kiek staan.

Veel mensen dragen wel een mondkapje in de wachtrij, maar zetten het af zodra de rit begint. Dat is tegen de regels. Gasten die zich hieraan schuldig maken, krijgen bij de fotobalie te horen dat ze de herinnering niet mee naar huis krijgen.

De Duitse krant Bild gaat flink tekeer tegen het strikte coronabeleid van Heide Park, dat zou leiden tot "teleurstelling bij de volwassenen en tranen bij de kinderen". Sommige bezoekers smeken naar verluidt om hun actiefoto toch te mogen kopen. Het personeel kan echter geen uitzonderingen maken. De opnames worden onherroepelijk gewist.

Hypervoorzichtigheid
"Wetenschappelijk gezien is een mondkapjesplicht in de openlucht complete onzin", aldus de krant. De regel zou "illustreren hoe een beleid dat irrationele hypervoorzichtigheid en autoritaire controlemanie predikt, onze samenleving heeft veranderd". "We kunnen het virus wegvaccineren. Maar we moeten de pandemie zelf uit ons hoofd zien te verdrijven."

Meer Heide Park Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be